Zondag 12 november 1944

Vandaag heb ik zo veel schoons gezien, dat ik heus niet weet wat het mooiste was. Prachtige schilderijen, mooie kostuums, kunstvol borduurwerk, houtsnijwerk, plafondversieringen, tekenwerk, gebrandschilderde ramen enz.

Ik geloof dat ik de ramen nog het mooiste vond. Zij stellen voor het slot Nassau-Dietz en Nassau-Dillenburg, omgeven door de wapens van de verschillende omliggende plaatsjes. Mooi valt het zonlicht door deze stijlvolle ramen op de borstbeelden van onze vorsten van het Huis van Oranje, vooral op prins Willem.

Wilhelmus van Naussauwe
Ben ik van Duytsen bloedt


Wilhelmus van Nassouwe ben ick van Duytsen bloedt,
Den Vaderlandt getrouwe blijf ick tot in den doedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *